Шест години без диагноза. Една майка разказва за трудния път към

...
Шест години без диагноза. Една майка разказва за трудния път към
Коментари Харесай

Години без диагноза: Жена разказва за кошмара на нарушенията в съня на детето си

Шест години без диагноза. Една майка споделя за трудния път към разпознаването на нарколепсията. Станка Желева има дете, страдащо от рядкото нарушавания на съня.

" Всичко стартира, когато моето дете беше на 8 години и половина. То беше по принцип доста пламенно момиче, усмихната и в никакъв случай не ѝ се спеше. В детската градина непрестанно това беше огромния проблем, че не спи на обяд. А през нощта спеше, имаше доста здрав сън. И в един миг стартира да заспива денем, което беше доста необичайно. Стана извънредно нервна, стартира да се кара със сестра си. Започна да върви всяка седмица на терапевт, което несъмнено ѝ помагаше, само че в това време не бих споделила, че решаваше казуса. Тя стартира през нощта да има кошмари, да не спи дотам, че през 15 минути се събуждаше с крясъци, с викове, стартира да спи на запалена лампа, тъй като споделя, че има ужасни кошмари, и вижда сенки. В учебно заведение стартира да заспива, да ѝ пада триумфа, стана изключителна раздразнителна. Много бързо стартира да качва килограми. Беше непрестанно изтощена ", споделя тя пред Нова Нюз.

В детската неврология ѝ правят пълни проучвания в продължение на 24 часа. " Дори направиха ядрено-магнитен резонанс, кръвни проучвания, кръвна детска картина. Казаха, че не е нещо обезспокоително, че ще отшуми. Дадохме ѝ успокоителни ", спомня си Желева.

У нас има по-малко от 10 сертифицирани експерти, които могат сполучливо да разпознаят нарколепсията. Сред тях е д-р Петър Чипев, който оказва помощ на детето на Станка.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР